Čaj

Naprostým základem pro šafránové kulinářské umění je poznání jeho specifické chuti, což lze nejlépe vylouhováním šafránových nitek v horké vodě.

Šafránový čaj je nejjednodušším způsobem, jak si šafrán vychutnat a přitom je to lahodný nápoj, který můžeme obohatit skořicí, kardamomem, lístky růží a nebo tradičněji mátou, citrónem a zázvorem. A vždy bude dominovat krásná zlatavá barva.

Budete potřebovat:

  • 6 nitek šafránu (či upravený počet pro požadovanou intenzitu)
  • 150 ml převařené vody

Nitky nevkládáme do vroucí vody, přidáme je přibližně po 15 vteřinách a po 15 minutách louhování čaj můžeme přecedit, pohodlně se usadit a vychutnávat!

A pokud máte svoji čajovou rutinu, proč šafránem neobohatit právě váš oblíbený čaj nebo nejrůznější směsi bylinek? Vylepšíte tím chuť a barvu vašeho nápoje a zúročíte blahodárné zdravotní účinky šafránu - ten je silným přírodním antioxidantem, působí antidepresivně, protizánětlivě a proti rakovinnému bujení. Tyto účinky jsou prokázané mnohými studiemi v dávce šafránu 30 mg, což odpovídá právě cca 6 nitkám na šálek čaje.

Zkuste se inspirovat již hotovými šafránovými bylinnými směsi v sekci Čajů.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení